Роналд Рейгън обикновено се помни с това, че е президент

...
 Роналд Рейгън обикновено се помни с това, че е президент
Коментари Харесай

Как военната служба на Роналд Рейгън повлива на политическата му кариера

 Роналд Рейгън нормално се помни с това, че е президент на Съединените щати и с работата си като артист в Холивуд. Има по-малко полемики обаче за времето, което прекарва в армията. Нека се потопим и разгледаме по-малко известната военна кариера на 40-ия президент и главнокомандващ на Съединени американски щати.

Рейгън в „ The Bad Man “ (1941)

Роналд Рейгън е роден на 6 февруари 1911 година в Илинойс. Когато е на 24 години през март 1935 година, той се записва на кръжок по история на страната. След като приключва 14-те курса през април 1937 година, Рейгън се записва в армейския запас, където е редови войник, назначен към отряд Б, 322-ра конница, ситуирана в Де Мойн, Айова.

На 25 май 1937 година е назначен за втори лейтенант от офицерския авариен корпус на кавалерията. Въпреки напредъка си, по-малко от месец по-късно, през юни 1937 година, взема решение да се реалокира в Лос Анджелис, с цел да се отдаде на кино кариера. Той обаче е свикан и получава предопределение в 323-та конница.

 Ronald Reagan Testifying at House Un-American Activities Committee Huac in Washington DC

На 19 април 1942 година лейтенант Рейгън получава заповед за дейна работа. Въпреки това, заради неприятното му зрение е систематизиран единствено за лимитирана работа, което го изключва от всякаква дейна борба. Всъщност, откакто се подлага на физически обзор във Форт Мейсън, когато се явява на работа, един доктор споделя, че „ в случай че те изпратим в чужбина, ще стреляш по някой военачалник “, на което различен доктор добавя, казвайки „ и ще пропуснеш. “

Първоначално Рейгън работи като телеграфист за пристанищната и транспортната работа във Форт Мейсън, Калифорния. След утвърждението на Военновъздушни сили на Съединените щати, кандидатства за трансфер към Военновъздушни сили на 15 май 1942 година След като прехвърлянето е утвърдено през юни 1942 година, Рейгън е назначен към в отдел Връзки с обществеността на силите и рапортува на Кълвър Сити, Калифорния.

Именно там, Джак Уорнър (от Warner Brosthers) основава първото звено за филми на армията. В това звено артисти и кино техници в униформи основават рекламни и обучителни филми най-вече за Военновъздушни сили. Рейгън, който играе водач в по-ранни ленти, несъмнено, взе участие в тези обучителни филми. До края на Втората международна война е оказал помощ за производството на към 400 бройки. Роналд Рейгън е нараснал в първи лейтенант през януари 1943 година и по-късно в капитан през юли 1943 година

Активната работа на Рейгън завършва на 10 септември 1945 година, повече от три години откакто влиза във Форт Мейсън през 1942 година Въпреки че механически не служи в чужбина, екранната му личност остава обвързвана с героичните дейности на фронта. Американската аудитория вижда по какъв начин Рейгън се изправя против врага във филмите, направени от First Motion Picture Unit, и посредством тях военната му работа получава необятна популярност.

По-важно обаче е въздействието, което военната работа на Рейгън има върху персоналния и професионалния му живот. Втората международна война трансформира личните усещания на Роналд за мястото на Америка в света. Той стартира да се образова по публични въпроси и става все по-откровен против фашизма и комунизма.

Въпреки че назначението на Роналд Рейгън е автоматизирано прекъснато на 1 април 1954 година, той ще стане главнокомандващ на всички въоръжени сили на Съединените щати, когато постави клетва като президент на 20 януари 1981 година

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР